Diensten

 

Persoonlijke aandacht, zelfredzaamheid en zingeving zijn belangrijke aspecten in het leven van ieder mens. Door ouderdom, ziekte, beperking of verlies van een dierbare kan het gebeuren dat dit wegvalt en kan hulp van de omgeving nodig zijn. Hulp vragen is een van de moeilijke dingen om te doen, omdat u anderen niet tot last wilt zijn. 

In mijn praktijk verneem ik regelmatig onderstaande hulpvragen:

"Ik heb een afspraak in het ziekenhuis en zou het fijn vinden als mijn dochter mee zou kunnen. Echter, ze woont zo ver weg en heeft ook haar eigen leven. Ik wil haar hier niet mee belasten."

​"Mijn vader heeft het advies gekregen om een rollator of een wandelstok te gebruiken bij het lopen. Waar schaf ik een goede rollator of wandelstok aan? En hoe doe ik dat?"

"Ik heb geen kinderen. Had ik maar iemand die een praatje met me kon maken."

"Wat zou ik het toch fijn vinden als ik af een toe eens een dagje voor mezelf heb en er iemand is die voor mijn man kan zorgen."

​"Mijn oma kan niet meer langer thuis wonen. Ze eet slecht, slaapt overdag veel en heeft dagenlang dezelfde kleren aan."

​"Zijn er ook manieren dat ik mijn vrouw kan helpen bij het aandoen van de steunkousen? Dan hoef ik ook niet iedere dag te wachten op de thuiszorg." 

"Ik heb een verstandelijke beperking en onderneem graag in mijn vrije tijd leuke dingen. Het vinden van de juiste begeleiding is lastig. Wie kan mij helpen en wie wil mij begeleiden?

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van uit mijn praktijkervaring. Simone Zorgt vindt het belangijk dat ieder mens persoonlijke aandacht krijgt. Gezien en gehoord worden en zorgen en ontzorgen mag hierbij zeker niet ontbreken. Lees meer